#NoLostGeneration

Brukte helga til å besøke leire for syriske flyktninger i Nord Irak. På vei hjem tenker jeg på det absurde ved denne situasjonen. Jeg setter meg på flyet hjem til et land der jeg er ønsket, der jeg og familien min nyter rettigheter, har god helse og, ikke minst, kan jeg med relativt stor trygghet ha forventninger til at barna mine har en meningsfull framtid i landet mitt.

Det er barna som gjør størst inntrykk i flyktningleirene. Foreldre, myndigheter, FN og NGOer gjør det de kan for å skape trygghet og tilby skolegang, meningsfull fritid og hjelp til å takle traumer vi kanskje ikke aner omfanget av.
Fortellinger fra familier og hjelpearbeidere indikerer at volden barna utsettes for i Syria er mer ekstrem og mer sofistikert enn hva mange av oss tenker er mulig i 2014. Erfarne humanitære ledere jeg snakket med denne helga trakk sammenlikninger til lidelsene tyske og japanske barn ble utsatt for ved slutten av 2. verdenskrig. Skildringene fra Irak forteller om målrettet tortur, lemlesting og drap på barn. De som unnslipper går en uviss framtid i møte i en av Midt Østens mange flyktningeleire. Traumene og de psykiske lidelsene er nær sagt ikke mulig å måle.
Unicef og en håndfull andre organisasjoner har lansert kampanjen #ChildrenofSyria under mottoet #NoLostGeneration. Les mer om kampanjen her og støtt kampanjen ved å gi din underskrift her. Om ikke vi kan løse problemene og stanse volden i Syra, så kan vi ihvertfall gi vår støtte til dem som hjelper dem som rammes.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: