Innebandy og en håndfull verdighet

Denne helga bærer det avgårde til Lillehammer og den årlige SDA Innebandycupen på Jorekstad nord for Lillehammer. For oss som er engasjert i ADRA Norge er dette en av de viktige helgene i årskalenderen. Her møter vi våre aller viktigste støttespillere: barn og ungdom fra nær sagt alle landets adventistkirker.

Innebandycupen på Lillehammer har vært arrangert siden 2000 og har vokst seg stor. I år regner arrangørene med at mer enn 250 idrettsglade ungdommer rykker inn i anlegget på Jorekstad. Med heiagjenger, sjåfører og andre fans er det nærmere 500 mennesker som samles til innebandycup denne helga. 20-30 ildsjeler med en hel menighet i ryggen loser arrangementet trygt i havn.

Oppskriften er enkel. Et tempofylt døgn med lite søvn, mye kameratskap, masse idrettsglede og en god håndfull verdighet. Ankomst fredag ettermiddag/kveld for innsjekk og talkshow /mening. Lørdag er det gudstjeneste, uteaktiviteter i OL-anleggene, workshops.

Helgas høydepunkt innledes på ettermiddagen og varer utover kvelden/natten. Da er det innebandycup. En prestisjefylt turnering for folk i alle aldre, vektklasser og ferdighetsnivå, med et veldig høyt bestenivå som er helt i nasjonal toppklasse. Søndag er det alpint i Hafjell for stayerne. For resten er det etterlengtet søvn og hjemreise.

Jeg nevnte at disse ungdommene er ADRAs viktigste støttespillere. Det er kanskje nærliggende å tro at NORAD og norske myndigheter er viktigste donorer. Sant nok, men det er forankringen i et solid grunnfjell av støttespillere, givere og frivillige som gir organisasjonen kraft, legimitet og, ikke minst, inntekter. Ungdommene vi møter denne helga er utrettelige agenter for ADRAs prosjekter og de representerer også den største gruppen av frivillige bøssebærere. Uten disse ungdommene, og familiene deres, ville ADRA Norge ikke vært istand til å gjøre det vi er til for: å forandre verden, et liv av gangen.

Vi er også stolte over å representere et av formålene med innebandycupen. I løpet av denne helga med turnering donerer deltakere og heiagjenger et betydelig beløp til et prosjekt som ADRA Norge gjennomfører sammen med vår søsterorganisasjon i Peru. Sammen mobiliserer vi slumbeboere i Lima til å bygge seg solide og verdige boliger for seg og sine familier. Mennesker fra landsbygda som søker til storbyen Lima for å skaffe seg arbeid ender altfor ofte i den nærmest endeløse slummen som omkranser byen. Uverdige boforhold gir dårlige forutsetninger for å leve verdige liv. Med litt hjelp fra innebandyspillere i Norge legger disse menneskene grunnlaget for å leve verdige liv. Les mer om prosjekter her.

Jeg tar turen oppover fredag ettermiddag og gleder meg til helga. I tillegg til at ADRA Norge skal være der, skal vi også møte lederen for Frelsesarmeens gatefotballprosjekt, landlagsjefen for Norges gatefotballag, Rune Isegran.

Nedenfor ser du en kort video fra ADRAs arbeid i Peru. Ønsker du å gjøre som ungdommene på innenandycupen, kan du gi ditt bidrag på ADRA Norges online givertjeneste. Se gjerne flere videoer fra ADRAs arbeid på  ADRA Norges YouTube channel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: