‘Ta utvetydig avstand fra dødstraff for homofili’

Gårsdagens artikkel på fritanke.no om Sara Azmeh Rasmussen som har startet en sitteaksjon mot muslimsk homohets fortjener videre distribusjon og oppmerksomhet. I følge fritanke.no ønsker Rasmussen at Islamsk Råd Norge (IRN) tar ‘generell og utvetydig avstand fra dødsstraff for homofili’. Hun har bestemt seg for å demonstrere utenfor lokalene til IRN i Calmeyers gt i Oslo hver dag helt til det skjer en ‘konkret bevegelse i saken’.

Jeg har tidligere etterlyst moderate religiøse til å komme på banen i spørsmål der religioner utfordrer moderne, allment anerkjente menneskerettigheter. Aftenpostens Knut Olav Åmås framholdt i januar 2010 at menneskerettigheter generelt, og homofiles rettigheter spesielt, må forsvares hele tiden (se bloggpost ‘Homofobe religioner‘). I lys av dette er Rasmussens aksjon gledelig og oppsiktsvekkende. Den bør ikke gå upåaktet hen – hverken av IRN eller av oss andre som tror menneskerettigheter fremdeles trengs å fremmes.

Inspirert av bloggen Tvilsbekjennelser deltar jeg gjerne i bloggstafetten for å gjøre Rasmussens aksjon kjent og lagt merke til. Rasmussen har tidligere ikke gått av veien for å markere sine kampsaker på spektakulært vis og er bl.a. kjent for å ha tent på en burka ifm homoparaden i 2008. Denne gangen har hun nøkternt bestemt seg for å ikke fremme demonstrasjonen i media og begrenser sin mediekontakt til fritanke.no og Al-Jazeera. Hun begrunner denne mediestrategien med at hun ikke ønsker å gjøre demonstrasjonen til et ‘reality show med én hovedperson’. Denne rettighetskampen er for viktig til det, sier Rasmussen til fritanke.no.

Azmeh Rasmussen sier til fritanke.no at hun dette er noe hun føler seg forpliktet til å gjøre:

– Jeg klarer ikke så slå meg til ro og tenke at ”nå har jeg skrevet noen artikler og gjort mitt”. Jeg skal stå utenfor og banke på døren. Vi finnes, vi er normale og friske, og vi lengter etter å bli tatt inn i varmen

 

-go

bildene ovenfor er hentet fra bloggen tvilsbekjennelser og gjengitt i tråd med Create Commons 3.0 lisens

  1. Tilbaketråkk: Tweets that mention Ab imo pectore » ‘Ta utvetydig avstand fra dødstraff for homofili’ -- Topsy.com

  2. Tilbaketråkk: Nok snakka – ikke snakka tydelig nok! « Marias Metode

  3. Tilbaketråkk: Ab imo pectore » Islamsk råd, dødsstraff og noen spørsmål

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: