Da er det sagt – ingenting blir som før

Opel? Neppe bil for en mann i sin (nest) beste alder (c)Flickr CC

Da er det sagt. Det er som en barriere er brutt og fra nå av kan alt skje.

Det skjedde så tilforlatelig. Gjengen hygga seg rundt et utmerket fårikålmåltid. Litt ubemerket – nesten som i en bisetning – kom det. Som om det måtte sies, men at det ikke gjorde noe om ingen hørte det. Det tok et par minutter uten at noen plukka opp tråden. Til slutt kunne jeg ikke leve med at det ble hengende i lufta. ‘Hvorfor skal du sjekke prostataen, sa du?’

Disse gutta har jeg kjent lenge – vi går tilbake til tida på videregående skole de fleste av oss. Et par av av dem kan jeg ikke huske å ikke ha kjent. Jeg har blogget om dem før. Det er ikke sånn at det ble pinlig og stille rundt bordet. Tvert imot – vi kjenner hverandre godt. Stemningen steg til nye høyder og assosiasjonene satt løst rundt bordet.

Den høye stemningen skjulte en gnagende usikkerhet. Sånn sett kom de lattermilde assosiasjonene svært beleilig. Vi er menn i 40 årene – i vår beste alder. Mens noen av oss har gjort seg ferdig med småbarn og nyter voksenlivet med ektefeller, er det andre som ikke er helt igang ennå. Andre igjen har startet på nytt. Vi venter bare på nye muligheter når barnekull nummer to vokser opp! Og så slår dette ned som en bombe. Prostata!!! Må vi sjekke prostataen? Hva er det neste liksom?

Grunnen til denne sårt tiltrengte understellsbehandlingen var at en av oss noterte seg for 3-4 turer til badet hver natt. Og samtidig som rundetidene gikk nedover tok det lenger og lenger tid i depoet. Noe var ikke på plass slike det hadde vært før og dette må man komme til bunns i. Det urovekkende var at overraskende mange rundt bordet nikket gjenkjennende. ‘Hm . .ja . . sånn har jeg hatt det en stund . . . . .renner litt seint ja . . . . . bryter opp nattesøvnen liksom .. .’.

Alle var enige om at ingen menn kan la sånt gå upåaktet hen. Det må sjekkes og helst fikses. Raskt. Noen var usikre på hvordan undersøkelsen ble gjennomført. Andre kunne berolige. Mens andre igjen forsøkte å demonstrere hovedpunktene i undersøkelsen, men ble raskt stoppet av flertallet. Vi var tross alt bedt på fårikål.

Så mens gutta gjør avtaler med fastleger over hele østlandsområdet, noterer jeg meg at enda en milepæl i livet er nådd. Enkelte deler av kroppen trenger annen type oppmerksomhet enn tidligere. Tida går og vi blir eldre. Det skulle ikke forundre meg om en av gutta kom og fortalte en dag at han hadde kjøpt seg Opel.

Men, nei. Vi er ikke helt der ennå.

-go

 1. solveig_m_e

  Godt og empatisk skrevet om nye utfordringer i livets gang. Nesten litt rørende. Men heldige dere som har felleskapet med hveranre å støtte seg på.

 2. Tilbaketråkk: Tweets that mention Ab imo pectore » Da er det sagt – ingenting blir som før -- Topsy.com

 3. Jeg kan jo ikke annet enn å smile…eller gråte. Jeg husker jo siste tur med gutta til fjells, ja det er jo flere måneder siden og vi hadde en stopp på statoilen før hallingdalens vakre fjell omfavnet oss. Jo, vi skulle bare ha en rask stopp, liten tissepause.8 spreke menn midt i livet. Da gikk det opp for oss at vi ikke er alene…på denne måten heller. Tror det gikk 25 minutter på denne raske stoppen)
  Men Opel blir det ikke….enda

  JO

 4. Eyvind

  …ehhh, en av gutta har opel allerede 🙂

  ER

 5. Tilbaketråkk: Ab imo pectore » Menn som snakker . . . igjen

 6. Tilbaketråkk: Sjeleskade til å bli sterk av « ab imo pectore

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: