Vi lar oss imponere

Støvet har lagt seg etter fotball-vm. Spania er kåret som fortjente vinnere, riktignok etter dramatikk mot Paraguay (straffedrama) og et uventet tap mot Sveits i første kamp i gruppespillet. Spanjolene levde opp til favorittstempelet og vant VM med en type fotball som selv Egil Olsen må like.

Man må la seg imponere av det spanske fotballandslaget, men fotballgutta matches av spanske utøvere i topp verdensklasse i andre store idretter. Her er noen.

Nær sagt i skyggen av fotball VM har Raphael Nadal gått hen og vunnet Wimbledon turneringen i tennis – antakelig verdens meste prestisjefylte grand slam turnering. Nadal vant samme turnering i 2008 og har vunnet en imponerende liste titler de seneste årene. Han topper ATPs tennis ranking liste, der han forøvrig har selskap av 6 andre spanjoler blant de 30 øverste plassene.

Så fort Nadal sikret finaleseieren i Wimbledon, og mens ‘La Roja’ spilte seg til VM tittel i fotball, startet Tour de France. Også der hevder spanjolene seg. Alberto Contador ligger i skrivende stund på 3. plass, godt plassert til å ta hjem hele løpet. Han vant TdF i 2007 og 2009. Etter årets 8. etappe i TdF finner vi 6 spanjoler blant de 20 beste.

Fotball, tennis og sykling er store idretter med global oppslutning langrennsnasjonen Norge bare kan drømme om. At Spania er på topp i slike idretter vitner om en idretts- og vinner kultur man ikke finner i mange andre land. Spanjolene hevder/har hevdet seg også i andre idretter som f.eks. golf (Ballesteros, Garcia, Jimenez) og Formel 1 (Alonso).

Spanjolene er selvfølgelig også ledende innen tyrefekting, men det kan – så langt – ikke regnes som en verdensidrett i klasse med ovenstående.

-go

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: