Barneskirenn

Fra mitt utsiktspunkt fra familieferie på vinterfjellet virker det som norske resultater i OL ikke har stått til forventningene. Det kunne den norske idrettssjela ha levd med. Det er verre at våre falmede stjerner ikke ‘oppfører seg som folk’! Jeg sikter selvfølgelig til Petter Northug som ikke vil snakke med media. Bertil Valderhaug i Aftenposten og Esten O Sæther i Dagbladet har kritisert Petter Northug for denne oppførselen. Media, sponsorer – ja, det norske folk har krav på  at idrettsutøverne gir sin historie, også når det går dårlig. Det er tross alt vi som betaler moroa for dem!

Det er lett å være enig i denne vurderingen. Men jeg heller mot en annen konklusjon. Petter Northugs avvisning av media rett etter målgang (og rett før start) kan være et eksempel på solid mediehåndtering. Mitt inntrykk er at det koker så mye i hodet på Northug i slike situasjoner at det å unnlate å kommentere for åpen mikrofon kanskje er den klokeste mediestrategien. Ledere, trenere og annet støtteapparat må ta støyten for å la Northug sortere huet. Så kommer han sterkere tilbake. Northug er smart – han lærer.

Stort flere ord er det ikke verdt å spandere på denne saken i en blogg.

Derfor tar jeg kvelden, legger meg og arrangerer eget barneskirenn imorgen. Alle deltakerne kommer garantert til å kommentere resultat og innsats både rett etter rennet og på pressekonferansen (les: ‘spaghettimiddagen’) etterpå. Ikke sikkert at media kommer fulltallig, men mamma og tante Berit kommer til å få detaljerte beskrivelser.

Ha en fortsatt god vinterferie uke.

-go

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: